Menu
EN ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ Sun Sun Sun Sun

BARTENDING

This is a bartending night by Worldclass Bartenders
10 Μαΐου ώρα 21:30, αίθριο μουσείου Μπενάκη

Στις φετινές Ημέρες Γαστρονομίας χτυπάει η καρδιά του ελληνικού bartending. Ή αλλιώς όταν η state of the art δημιουργική έμπνευση της σύγχρονης mixology σκηνής εξερευνά τους αχαρτογράφητους αστερισμούς του ουρανίσκου μας.
Μια μοναδική εκδήλωση γευσιγνωσίας για τους λάτρεις της τέχνης των κοκτέιλ με την υπογραφή των διακεκριμένων Worldclass Bartenders της Diageo, και μια θεματική μουσική βραδιά απόλαυσης. This is a bartending night!

 

It’ s all Αbout the Bartenders: Global Cocktail Trends
11 Μαΐου, 13:30, αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

Food Pairing, παλαιώσεις, fancy oldies, παιχνίδια με τις αισθήσεις, infusions, κοκτέιλ χωρίς πάγο, ‘διαφορετικές’ οξύτητες, λαχανικά και μυρωδικά, επιστροφή των ρετρό classics, low budget fancy garnishes, ελληνικά spirits στο κοκτέιλ. Μια συζήτηση για τις παγκόσμιες τάσεις στον χώρο του κοκτέιλ, με πάνελ που απαρτίζεται από εξαιρετικούς στον χώρο τους mixologists. Πιο συγκεκριμένα τους Γιάννη Αλεξόπουλο, Σπύρο Κερκύρα , Βασίλη Κυρίτση, Μιχάλη Μένεγο, Θάνο Πουρνάρους και με απευθείας σύνδεση μέσω Skype με τον Αριστοτέλη Παπαδόπουλο και τους άγγλους δημοσιογράφους, Sandrae Lawrence και Gary Sharpen γνωστούς και ως The Cocktail Lovers.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Ντένη Καλλιβωκά.

 

 Food Pairing Workshop

11 Μαΐου, 16:00, Café Μουσείου Μπενάκη

Το Food Pairing στο χώρο του κοκτέιλ είναι ήδη μια μεγάλη τάση παγκοσμίως. Μάθετε τους κανόνες του Food Pairing, και μετά εμπλακείτε σε ένα interactive παιχνίδι –μίνι διαγωνισμό- για να κάνετε το δικό σας Food Pairing. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι mixologists Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef του Hytra, Νίκος Καραθάνος και η δημοσιογράφος Ντένη Καλλιβωκά.
Τα εδέσματα που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο δημιουργούνται από τους chefs που θα βρίσκονται την ίδια στιγμή στα μαγειρικά decks του live cooking stage των Ημερών Γαστρονομίας για μια παρουσίαση κυκλαδίτικης δημιουργικής κουζίνας.
Για δηλώσεις συμμετοχής, αποστείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με θέμα «Συμμετοχή στο Food Pairing». Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι bartenders και υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Παρακολουθούν όσοι επιθυμούν, συμμετέχουν μόνο 15 bartenders.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ