Menu
EN ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ Sun Sun Sun Sun

Πρόγραμμα Παρασκευής 9 Μαΐου

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)

Προβολές μικρού μήκους ταινιών
9 Μαΐου, 12:30, αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

  • A Hunger Artist Solo
    Όλγα Τζίμου / Experimental Short /1΄50΄΄ / 2014 / Ελλάδα
    Πρώτη προβολή στο AICFF 2014.
  • Α different way of life
    Βασίλης Καλαμάκης/Μυθοπλασία/1' 38'' / 2010 / Ελλάδα
    1st Prize Winner of Best Video at EEVA 2010 in Brussels
  • Farming On Crisis?
    Παύλος Γεωργιάδης / Ντοκιμαντέρ /19΄46΄΄ / 2014 / Ελλάδα
  • HK HONEY
    Kiku One /Documentary short/ 3' 21'' / 2011 / Hong Kong
    1st Prize Non-European Branded Short Film - Shots/Cfp-e Young Director Awards, Cannes 2011. AWARD Awards 2011 BRONZE for Direction. GOLD for Editing. CLIO Awards 2012 BRONZE for Cinematography
  • Τα Σκιουφιχτά του Καρβουνιάρη
    Ιωάννα Ασμενιάδου /Documentary short/ 6' 37'' / 2013 / Ελλάδα
  • Fasolada
    Ζωή Τζομετζίδου /Animated short/ 2' 04'' / 2014 / Ελλάδα
  • Οικογένεια Κοντογιάννη – Καλλιεργώντας βιοδυναμικά
    Ελπίδα Κοντογιάννη /Documentary short/ 5' 21'' / 2014 / Ελλάδα

 

Live Cooking Sessions - Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός, πρόγραμμα Chefs in Residence. 
9 Μαΐου, 13:00, αίθριο Μουσείο Μπενάκη

Ο chef Βασίλης Παπίκινος από τη Μήλο και το εστιατόριο Αλευρόμηλος μαγειρεύει ριζότο μελιτζάνας και αρνί στο φούρνο με πελτέ μήλου.

 

Ανθρωπολογία της τροφής: Καθημερινός Πολιτισμός - Γεύση και μνήμη
9 Μαΐου, 13:30, αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

Η γεύση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μνήμη, δηλαδή με την ιστορία και την πολιτισμική μας ταυτότητα. Η διερεύνηση της ανθρωπολογικής διάστασης της τροφής αποτελεί το θέμα της εκδήλωσης «Καθημερινός Πολιτισμός - Γεύση και Μνήμη» στην οποία παρουσιάζεται ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα που διεξήχθη από μια ομάδα υποψήφιων διδακτόρων, υπό την επιστημονική επιμέλεια της διεθνώς γνωστής συγγραφέα Νάντιας Σερεμετάκη, ερευνήτριας και αναπλ. καθηγήτριας Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και στο πλαίσιο του προγράμματος Hors d'oeuvre του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας των Ημερών Γαστρονομίας, θα προβληθεί το μικρό μήκους φιλμ με τίτλο «ΓΕΥΣΗ και ΜΝΗΜΗ».

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF) 

Προβολή Ταινίας: More than Honey
9 Μαΐου, 14:30, αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη
Markus Imhoof /Ντοκιμαντέρ/ 95’ / 2013 / Switzerland, Austria, Germany

«Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, θα απομείνουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής στην ανθρωπότητα» - Albert Einstein
Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ελβετός σκηνοθέτης Markus Imhoof αναζητά τους λόγους για τους οποίους πεθαίνουν οι μέλισσες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Την ταινία προλογίζουν η Δρ. Μελισσοκομίας Φανή Χατζήνα και η διατροφολόγος του ΕΚΕΜ Μυρτώ Μυλωνά. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.
Διανόμη Cindedoc, www.cinedoc.gr 

 

Live Cooking sessions Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός, πρόγραμμα Chefs in residence.
9 Μαΐου, 14:30, Αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Ο executive chef Δημήτρης Παπαδόπουλος από τη Νάξο και το «ΡΑΝΤΕΒΟΥ», ζαχαροπλαστείο - catering παρουσιάζει τη συνταγή μήλα με κίτρο Νάξου και μους κοπανιστής μαζί με ποτό μοχίτο από κίτρο Νάξου και μαστίχα Χίου.

 

Live Cooking sessions Πρόγραμμα Chef’s choice - Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας
Παρασκευή 9 Μαΐου, 15:30, Αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Η κολλεκτίβα Troo Food Liberation μαγειρεύει vegan pasta bolognaise σε μια γευστική απόδοση της ταινίας «Η ζωή της Αντέλ».


Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)
Προβολές μικρού μήκους ταινιών
9 Μαΐου, 16:00, Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη)

  • Best before – The London Food Revolution
    Ben Mann, Giuseppe Cioffo, and Chris Atkins / Ντοκιμαντέρ /33΄19΄΄/ 2012 / Ηνωμένο Βασίλειο
  • Weed – Food Speculation
    Manja Goldamer /Animated documentary/ 7' 17'' / 2011 / Γερμανία
  • Farming On Crisis?
    Παύλος Γεωργιάδης / Ντοκιμαντέρ /19΄46΄΄ / 2014 / Ελλάδα

 

Pepper lectures: Φαγητό και ελληνική τέχνη. Ένας άγνωστος πρωταγωνιστής σε έργα από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα.
9 Μαΐου, 17:00, αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

Στην τέχνη, η τροφή και το φαγητό έχουν αποτυπωθεί με τα πιο ζωντανά χρώματα, μέσα από γλαφυρές όσο και πρωτότυπες αναπαραστάσεις, που μαρτυρούν ότι η τροφή κέντρισε το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών. Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη από την ιστορικό τέχνης Δρ. Μαρία Αϊβαλιώτη για το πώς το φαγητό έρχεται στο ελληνικό εικαστικό προσκήνιο, μέσα, μεταξύ άλλων, από τις νεκρές φύσεις και τις ηθογραφικές σκηνές των Νικόλαου Βώκου, Νικόλαου Ξυδιά και των Νικόλαου Γύζη και Κωνσταντίνου Παρθένη, από τα έργα του Γιάννη Τσαρούχη, τις εικαστικές συνθέσεις του Κώστα Τσόκλη, Χρήστου Μποκόρου καθώς τις γλυπτικές εγκαταστάσεις του Θόδωρου Παπαγιάννη. Μέσα από μυθολογικές, βιβλικές, λογοτεχνικές και αλληγορικές, μετέπειτα, αναφορές, παρατηρούμε πως το φαγητό όχι μόνο μπορεί να αναδείξει το ταλέντο του καλλιτέχνη και να καθηλώσει το θεατή, αλλά και να μετατραπεί σε ένα εικονογραφικό στοιχείο μέσα από το οποίο μπορούν να ανιχνευθούν και να αναδειχθούν ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά μηνύματα.

 

Live cooking sessions - Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός, πρόγραμμα Chefs in residence.
9 Μαΐου, 17:00, αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Ο Γιάννης Βάσιλας από τη Νάξο και το εστιατόριο Αξιώτισσα μαγειρεύει Πεσκανδρίτσα σε σάλτσα ζαφοράς με λαχανικά.


Food styling & photography master class
9 Μαΐου, 17:30, Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη)

Ο γνωστός και ταλαντούχος φωτογράφος γαστρονομίας, Σταύρος Κωστάκης μαζί με την συνεργάτιδα του και ευρηματική food stylist Παναγιώτα Λιακοπούλου σε ένα τριήμερο δια-δραστικό εργαστήριο στο φωτογραφικό studio, που στήνεται αποκλειστικά για τις Ημέρες Γαστρονομίας, για να μας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης της art de la table και της γαστριμαργικής φωτογράφησης. 
Τιμώντας τα προϊόντα που παράγονται στις Κυκλάδες,  στήνουμε ένα τραπέζι γεμάτο υφές, χρώματα και γεύσεις αιγαιοπελαγίτικες. Πώς η μεταλλικότητα, που μυρίζει θάλασσα, και ο χρόνος των εμπειριών σε ένα προϊόν μπορεί να αποτυπωθεί και φωτογραφικά? Χρησιμοποιώντας νησιώτικα τυριά, μπύρα, κάπαρη και άλλα χαρακτηριστικά κυκλαδίτικα προϊόντα, θα ετοιμάσουμε ένα τραπέζι και θα το φωτογραφίσουμε έτσι όπως θα έμοιαζε αν κρυφοκοιτάζαμε από το φεγγίτη ενός σπιτιού, με σκοπό να μεταφερθούμε νοητά στον τόπο της παραγωγής αλλά και στη ζωή των ίδιων των ανθρώπων που με αγάπη και μόχθο το παράγουν.

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)
Προβολές μικρού μήκους ταινιών
9 Μαΐου, 17:30, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

  • Princess’ Taste – Μια αλληγορία πάνω στην αίσθηση της γεύσης
    Ζαχαρίας Μαυροειδής / Μυθοπλασία /3΄59΄΄ / 2005 / Ελλάδα
  • Κόκκινο Πιπέρι
    Αθηνά Ζώτου / Μυθοπλασία /13΄26΄΄ / 2009 / Ελλάδα
    Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 2009.
  • Cookbook
    Martin Briggs Watson & Andrew William Robb /Μυθοπλασία - Κομεντί/ 6' 25'' /2012 / Ηνωμένο Βασίλειο
  • One Last Recipe
    Μαρία Γρηγοριάδη /Experimental short/ 11’ 04” / 2014 / Ελλάδα


Fruit workshop από τον chef Σταμάτη Τσίλια
9 Μαΐου, 17:30, Café Μουσείου Μπενάκη

Ένα δια-δραστικό εργαστήριο γευσιγνωσίας και μια εκπαιδευτική παρουσίαση για τη χρήση αγαπημένων τροπικών φρούτων πλούσιων σε θρεπτική αξία όπως η μπανάνα στην καθημερινή μας διατροφή. Ο chef Σταμάτης Τσίλιας παρουσιάζει επιλεγμένες σκηνές δημιουργικής έμπνευσης και εμπλουτίζει τον καμβά της διατροφικής μας κουλτούρας με την ευεργετική απόλαυση που φτιάχνεται από φρουτώδεις γεύσεις. Το εργαστήριο ενδείκνυται ιδιαίτερα για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη δίαιτα των παιδιών τους. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, o chef προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα απολαυστικό smoothie μπανάνας. Την εκδήλωση υποστηρίζει η Chiquita.

 

Γευσίπλους – Χαρτογραφώντας τον γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου
9 Μαΐου, 18:00, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Το αιγαιοπελαγίτικο νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελεί ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο γεύσεων και εμπειριών. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Κυκλάδες – Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός των Ημερών Γαστρονομίας, πραγματοποιείται ένα ενδιαφέρον θεματικό αφιέρωμα με στόχο την ανάδειξη σημαντικών πτυχών της τοπικής γαστρονομικής μας κληρονομιάς. Στην εκδήλωση συμμετέχουν σημαντικοί άνθρωποι της γαστρονομίας όπως ο διευθυντής της ανασκαφής του Ακρωτηρίου, ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ντούμας ο οποίος θα μας παρουσιάσει την ιστορική και αρχαιολογική διάσταση του πολιτισμού και της γαστρονομίας του Αιγαίου, ο Γιώργος Πίττας με θέμα την τελετουργική γαστρονομία της ευρύτερης περιοχής, η Μαριάννα Καβρουλάκη που μας αφηγείται για το πώς βίωσαν τη γαστρονομία του Αιγαίου οι ξένοι ταξιδιώτες, η Αγλαΐα Κρεμέζη από την Κέα με σύνθημα «Κυκλάδες - από το περιβόλι στο τραπέζι» , ο καθηγητής μαγειρικής τέχνης της Le Monde chef Ηλίας Αναστασιάδης και ο sommelier Χρήστος Σιώμος από την Genius in Gastronomy για την ανάδειξη της τεράστιας σημασίας που έπαιξε η πανάρχαια τέχνη της κυκλαδίτικης οινολογίας και η Μαρία Γρυπάρη, Αρχιτέκτων , Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων, που θα παρουσιάσει την συμβολή των μύλων και των φούρνων στην κουζίνα του αιγαίου.
Τη συζήτηση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Γιούλη Επτακοίλη.

 

Live Cooking Sessions - Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός, πρόγραμμα Chefs in residence
9 Μαΐου, 18:00, αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Ο chef Στέφανος Στεφανίδης από τη Σέριφο και το εστιατόριο Μεταλλείο μαγειρεύει Σεριφιώτικες τσιγαρίδες και Σεριφιώτικο sushi.


Ωμέγα Δίαιτα master class από τον Chef Δόξη Μπεκρή, Complex Culinary Director, Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino
9 Μαΐου, 18:30, αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη)

Η εμπειρία της ευεργετικής απόλαυσης στην τέχνη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας ή αλλιώς όταν ένα γαστρονομικό concept υψηλής μαγειρικής συνδυάζεται με την υγιεινή διατροφή. Ο Chef Δόξης Μπεκρής Complex Culinary Director, Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino παρουσιάζει στις Ημέρες Γαστρονομίας ένα δια-δραστικό culinary master class αφιερωμένο στη Δίαιτα Ωμέγα η οποία βασίζεται στη σωστή ισορροπία των λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Ο Δόξης Μπεκρής αποτελεί από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα που εφαρμόζουν συστηματικά τη Δίαιτα Ωμέγα στα γαστρονομικά του προγράμματα έχοντας συμβάλλει στην ευρύτερη διάδοσή της. Ένα μάλιστα από τα εστιατόρια που διευθύνει, το Omega του Costa Navarino, είναι αφιερωμένο στη συγκεκριμένη δίαιτα.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδήλωση για όσους ενδιαφέρονται για την υγιεινή προσέγγιση της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας.

 


Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)
Προβολές μικρού μήκους ταινιών
9 Μαΐου, 18:30, café Μουσείου Μπενάκη

  • A Hunger Artist Solo
    Όλγα Τζίμου / Experimental Short /1΄50΄΄ / 2014 / Ελλάδα
    Πρώτη προβολή στο AICFF 2014
  • REVERIE
    Natasha Subramanian & Alisa Lapidus / Documentary short/ 21΄ / 2013 / Los Angeles - USA
    Best Short Documentary at the Devour Festival in Nova Scotia
  • Happy Meat
    Marc ter Horst - Typeb / Animantion short/ 00:50”/ Holland

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας. AICFF Feature Artists: Αφιέρωμα στις Natasha Subramaniam και Alisa Lapidus και προβολές των έργων τους σε πανευρωπαϊκή πρώτη αποκλειστικά στις Ημέρες Γαστρονομίας
9 Μαΐου, 19:00, αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

Οι Natasha Subramaniam και η Alisa Lapidus από το Los Angeles, καταθέτουν μια νέα πρόταση προσέγγισης της διατροφικής μας κουλτούρας και επεκτείνοντας σε κάθε τους έργο τα όρια της αφηγηματικής αναπαράστασης, καταφέρνουν να ευαισθητοποιούν με ένα μοναδικό τρόπο τους σιελογόνους αδένες της γευστικής μας αντίληψης. Τα έργα τους έχουν προβληθεί σε περισσότερα από 40 διεθνή φεστιβάλ και ορισμένα από αυτά έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία ενώ έχουν αποτελέσει αντικείμενο αφιερώματος σε σημαντικά αμερικανικά έντυπα. Το 2012 διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην τέχνη του κινηματογράφου με την ύψιστη διάκριση «Γυναίκες στο Σινεμά». Στις Ημέρες Γαστρονομίας επιλέξαμε αντιπροσωπευτικές στιγμές των έργων τους.

  • REVERIE
    Natasha Subramaniam & Alisa Lapidus / Documentary short/ 21΄ / 2013 / Los Angeles – USA. Best Short Documentary at the Devour Festival in Nova Scotia
  • REEF
    Natasha Subramaniam & Alisa Lapidus / Experimental short/ 04:30’’ / 2012 / Los Angeles - USA
  • ASSIETTE
    Natasha Subramaniam & Alisa Lapidus / Experimental short/ 2΄ / 2012 / Los Angeles - USA
  • ZERGÜT
    Natasha Subramaniam & Alisa Lapidus / Experimental short/ 6΄ / 2011 / Los Angeles - USA
    Μέγα Βραβείο Επιτροπής για το Καλύτερο Μικρού Μήκους Animation φιλμ στο Seattle International Film Festival και το American Cinematheque Annual Focus on Female Directors

 

Food Communities - Οι κοινότητες της γεύσης στις Ημέρες Γαστρονομίας
9 Μαΐου, 19:30, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Διαχρονικά, η τροφή έφερνε τους ανθρώπους πιο κοντά και οι επισκέπτες των Ημερών Γαστρονομίας θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν ενεργές κοινότητες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Γιατί στις Ημέρες Γαστρονομίας οι γεύσεις γίνονται ιστορίες και οι ιστορίες, έμπνευση, συλλογικότητα, ανταλλαγή, προσφορά και πάνω απ’ όλα ικανοποίηση μιας βαθύτερης ανάγκης να μοιραστείς τις γεύσεις σου και να δοκιμάσεις τις γεύσεις, τις σκέψεις και τις ανάγκες των άλλων. Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Ο Παύλος Γεωργιάδης που θα παρουσιάσει το Slow Food Movement στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος από τη «Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου», ο Γιώργος Φούτας από τους Atenistas, η Στέλλα Τσάλα από τις «Συνταγές της παρέας», ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, co-founder του δικτύου αλληλεγγύης «Μπορούμε» και η Αντζελίνα Καλογεροπούλου από την «Οργάνωση Γη».
Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η γνωστή δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη.

 

Live cooking session από τον executive chef Βησσαρίωνα Παρθένη
9 Μαΐου, 19:30, αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Ο Executive Chef Βησσαρίωνας Παρθένης, ιδρυτής του Σεμιναριακού Κέντρου UCOOK, που μας μαθαίνει πώς να μαγειρεύουμε οικονομικά, παρουσιάζει στο Live Cooking Stage των Ημερών Γαστρονομίας την εμπνευσμένη συνταγή «Φεγετίν γάλακτος με μους μελιού και τραγανό παστέλι»


Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)
Προβολή ταινίας: Ο σεφ και ο σεφ του (Comme un Chef)
9 Μαΐου, 20:00, αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη)

Ντάνιελ Κοέν / Κομεντί /85΄ / 2012 / Γαλλία - Ισπανία
Ο αυτοδίδακτος μάγειρας Τζακί και ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην ίδια κουζίνα με κοινό σκοπό να διασώσουν το κύρος του διάσημου εστιατορίου. Με τους Ζαν Ρενό, Μίκαελ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ κ.α. Διανομή: Village


Food monsters – Διάλεξη για την αναζήτηση του τερατώδους στην διατροφή και την τέχνη στο πρόγραμμα Pepper Lectures των Ημερών Γαστρονομίας
9 Μαΐου, 20:30, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Μια συμβολική αλλά και κριτική προσέγγιση της διατροφικής αφθονίας που γεννάει τέρατα μέσα από το διαθλαστικό φακό της τέχνης. Από τους Πατατοφάγους του Van Gogh και την απαγορευμένη τροφή – ταμπού ή το Άλογο του Τορίνο του Bela Tarr Ταρ έως τη διονυσιακή υπεραφθονία των υπερτροφικών γιγάντων στο Γαργαντούα του Rabelais ή την αναπαράσταση της ρωμαϊκής υπερβολής στο Σατυρικόν του Πετράρχη και από το Μεγάλο Φαγοπότι του Marco Ferreri έως τη νευρική ανορεξία, η τροφή αποτέλεσε ιστορικά και διαχρονικά φορέα και κώδικα συμβολικών σημείων. Η τροφή, ως κοινωνιολογικό σημείο παρέκκλισης, ταμπού, κοινωνικού ήθους ή απαγόρευσης σε μια ιδιαίτερα επίκαιρη διάλεξη από τον Βασίλη Κόκκοτα, υποψήφιο διδάκτωρ του Τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου και υπεύθυνου βιβλιοθήκης του DESTE Foundation for Contemporary Art.

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)

Live Cooking Sessions - Σινεχταπόδι με κονιάκ και φάβα μαστίχα από τον Ορέστη Ανδρεαδάκη.
9 Μαΐου, 20:30, αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, μαγειρεύει επιλεγμένες κινηματογραφικές σκηνές σε ένα μοναδικό music and foodie set στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF).

 

Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)
Προβολή ταινίας: Το Mεγάλο Φαγοπότι (La Grande Bouffe)
9 Μαΐου, 21:00, aμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Μάρκο Φερέρι / 135΄ / 1972 / Ιταλία – Γαλλία
Τέσσερις μεσήλικες άνδρες, ο πιλότος Marcello (Marcello Mastroianni), ο Michel (Michel Piccoli) στέλεχος της τηλεόρασης, ο μάγειρας Ugo (Ugo Tognazzi) και ο δικαστής Philippe (Philippe Noiret) μαζεύονται στη βίλα του Philippe για ένα οργιαστικό φαγοπότι... Ο Στόχος τους; Να φάνε μέχρι σκασμού!
Εταιρεία Διανομής: Βlue Velvet


Live Cooking Sessions - Funky Σχοινούσα από το εστιατόριο ο Νικόλας της Σχοινούσας.
9 Μαΐου, 21:30, αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Η Σοφία Παπαδημητρίου μαγειρεύει τη θρυλική συνταγή αστακομακαρονάδας του εστιατορίου «Νικόλα της Σχοινούσας».


Ζύθος ζήτω! Θεματική μουσική βραδιά ζύθου
9 Μαΐου, 21:30 αίθριο Μουσείου Μπενάκη.
Την εκδήλωση υποστηρίζει η Amstel Beer

Amstel

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ